Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Зустріч Марини Порошенко з обдарованою молоддю Чернігівщини

Posted 22 2 19

21 лютого 2019 року у Міжнародний день рідної мови Чернігів відвідала дружина Президента України Марина Порошенко. В обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді вона привітала зі святом переможців Всеукраїнських і Міжнародних інтелектуальних змагань з української мови та літератури, а також поспілкувалася з учителями та науковцями області. Марина Порошенко зауважила, що українська мова є символом України як незалежної держави, бо саме вона промовляє дух нашої Свободи.

Разом з головою Чернігівської ОДА Олександром Мисником та Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком Перша леді долучилася до учнівського інтерактивного спілкування про значення для кожного рідної мови. Всі учасники були одностайні: українська мова формує свідомість українців, вона є джерелом натхнення і запорукою ідентичності й сили українського народу.

Місто Прилуки на даному заході представляли неодноразові переможці Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів знавців української мови: Дорошенко Анастасія, учениця 11 класу Прилуцької гімназії № 5 імені В.А. Затолокіна, Містюк Марія, учениця 11 класу Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, та Тютюнник Анастасія, учениця 8 класу Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій.

На згадку про дану зустріч Марина Порошенко подарувала кожному учаснику книгу «Кобзар» Тараса Шевченка.

Олександр Мисник висловив вдячність Першій Леді за візит до Чернігова, привітав всіх присутніх зі святом рідної мови та вручив відзнаки ОДА кращим педагогічним працівникам області за особистий внесок у зміцнення державотворчої функції української мови, серед яких була і вчитель української мови та літератури Прилуцької гімназії № 5 імені В.А. Затолокіна Валентина Левченко.