Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Воркшоп «Виховання правової свідомості підлітків через активну громадську позицію» для заступників директорів з виховної роботи ЗЗСО міста

Posted 22 2 19

21.02.2019 року на базі гімназії №5 імені В.А. Затолокіна відбулося чергове засідання постійнодіючого семінару заступників директорів з виховної роботи у формі воркшопу «Виховання правової свідомості підлітків через активну громадську позицію», який підготували та провели методист ММЦ управління освіти Гапченко Л.М. та заступник директора з виховної роботи гімназії №5 імені В.А. Затолокіна Кожевнікова Т.М.

Розпочався воркшоп з презентацій методичних рекомендацій «Знайомство з методологією воркшопу» (Кожевнікова Т.М.); «Навчальні методики і прийоми воркшопу» та «Правове виховання учнів у сучасній демократичній школі» (Гапченко Л.М.), які були обговорені та використані під час проведення заходу.

Кожевнікова Т.М. поділилась досвідом роботи з розвитку громадського активізму у сфері Прав Людини та презентувала можливості школи з формування правових компетентностей у сучасному освітньому середовищі.

У другій частині учасники зібрання переглянули сучасний урок Громадянської освіти у 10-а класі на тему «Шлях до країни рівності і гідності», який провели вчитель історії та правознавства Єдунова Л.В. та заступник директора з виховної роботи гімназії №5 Кожевнікова Т.М. Яскравим елементом уроку було створення та представлення учнями та вчителями «Карти країни Гідності».

Всі присутні педагоги і учні з цікавістю взяли участь у навчальній грі «Країна Гідності». Команди творчо представляли та обговорювали стратегію економічного розвитку умовної країни на 5 років. Демократичним шляхом знаходили консенсус у прийнятті спільних рішень. Приємно зазначити, що погляд молоді додає віри в успішне майбутнє нашої країни.

Гапченко Л.М. на фіналі воркшопу провела фідбек, рефлексивний аналіз «Що дав мені воркшоп?» та вправу «Весняні квіти», завдяки якій всі учасники побажали один одному всього найкращого та отримали натомість щиру посмішку.