Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Впровадження в практику роботи школи інформаційно-комунікаційної системи «NetШкола України»

Posted 14 4 20

Вдало проведена, апробована та завершена в 2011 році експериментальна робота регіонального рівня по темі «Впровадження в практику роботи загальноосвітньої школи інформаційно-комунікаційної системи Net Школа України» активно діє в період всеукраїнського карантину в Прилуцькому закладі загальної середньої освіти I-III ступенів № 7 (ліцей № 7) (директор Володимир Зуб). Для зв’язку та оцінювання здобувачів освіти в ліцеї № 7 активно використовується платформа «NET Школа Україна», яка дає можливість дистанційного отримання учнями навчального матеріалу. З допомогою даної платформи можливо викладати матеріали до проведення онлайн уроків, контролювати роботу учнів та вчителів. Педагоги Ліцею № 7 здійснюють перевірку та оцінювання всіх видів самостійних, домашніх робіт, творів, есе, проєктів, відео-, фото- та аудіозвітів, підсумком чого є виставлення оцінок в електронний журнал. Адміністрація Ліцею № 7 здійснює контроль дистанційних навчальних занять, облік робочих годин учителів відповідно до навчального навантаження та розкладу навчальних занять, виконання учителями освітніх програм із використанням системи Net школа Україна.

Адміністрація може оперативно отримувати й аналізувати інформацію про освітній процес, автоматично отримувати звіти. Система надає можливість будь-яку інформацію вивести на друк або в MS Excel подальшої обробки. Реєструється вхід учителя в систему відповідно до розкладу уроків, електронний журнал (комплексна інформаційна система) дозволяє контролювати записи тем уроків та домашнього завдання, виставлення оцінок. Здобувачі освіти та їхні батьки мають доступ до електронного щоденника, куди автоматично виставляються оцінки та вноситься домашнє завдання.

Контроль за роботою вчителів з дітьми, які перебувають на індивідуальній формі навчання, здійснюється шляхом телефонного зв’язку з батьками таких учнів або особами, які їх замінюють.

Більшість учителів ліцею створили Google Classroom, для відео уроків і консультацій використовують платформу Zoom.

Активно організована адміністрацією ліцею і самоосвітня діяльність педагогів у період карантину. Більшість учителів займаються самоосвітою на платформах Prometheus та EdEra (навчання на дистанційних курсах та тренінгах, участь у вебінарах та онлайнових конференціях тощо). Підтвердженням такої діяльності є наявність сертифікатів, які викладаються на сайті школи.

Ліцей № 7 почесно і відповідально реалізовує статус інноваційного закладу загальної середньої освіти. Саме тут сьогодні твориться освіта майбутнього. І дуже влучно про це сказав великий педагог Василь Сухомлинський: «Як яскраві самоцвіти, горять вогники тих щасливих відкриттів, які надихали тебе, і – що особливо важливо для керівника – товаришів по роботі, вчителів. Немає сумніву, що ці відкриття, ці злети творчого натхнення саме і є тим вогником, який розсіює і виганяє байдужість, інертність, пробуджує в педагогічному колективі іскру творчості».

Приклади контролю