Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Виїзне засідання міського методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури

Posted 11 10 19

09 жовтня 2019 року відбулося виїзне засідання міського методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури до музею-садиби Миколи Івановича Костомарова в селі Дідівцях Прилуцького району. Форма проведення заходу: мемуар-портрет.

Учителі ЗОШ І-ІІІ ступенів №№ 2 та 7 Плаван Н.М. та Миколенко О.М. й учні-екскурсоводи ознайомили всіх присутніх з інформацією про видатного українського і російського історика, професора, вченого, фольклориста, етнографа, публіциста, критика, прозаїка, драматурга, поета-романтика, провідника національно-визвольного руху, талановитої і надзвичайно працьовитої людини непростої долі, провівши віртуальну мандрівку в часі «Микола Костомаров. Життя та творчість». Відбувся перегляд та обговорення відеофільму «Гра долі». Школярі декламували вірші поета-романтика М.І. Костомарова, відобразили окремі етапи його особистого життя з Аліною Крагельською у постановці «Звінчані долею». Українські ліричні пісні та звучання скрипки доповнили настрій проведеного заходу.

Після перегляду літературно-музичної композиції «Любов, що водить сонце і світила…» усі присутні відвідали сучасну церкву святої Параскеви Сербської, яка межує з музеєм, познайомилися з історію її відбудови, послухали розповідь Миколенко О.М. «Кохання довжиною у життя».

Самара І. П., методист ММЦ, поінформувала присутніх про особливості підготовки й проведення І (шкільного) та ІІ (міського) етапів Всеукраїнської олімпіади з російської мови та літератури, методичний супровід написання учнями науково-дослідницьких робіт МАН із зарубіжної літератури.

Члени методоб’єднання обмінялися досвідом роботи з теми «Наскрізні лінії Програми - увиразнення ключових компетентностей».