Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Спільне засідання ММО практичних психологів і соціальних педагогів ЗЗСО

Posted 1 3 20

28 лютого 2020 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 відбулося спільне засідання міських методичних об'єднань практичних психологів і соціальних педагогів ЗЗСО.

Перша частина засідання була присвячена арт-терапії.

Малецька Ірина Анатоліївна, практичний психолог і соціальний педагог ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12, з батьками учнів 4 класу провела тренінгове заняття, на якому продемонструвала свої практичні уміння та навички використання методів арт-терапії у розвивальній та корекційній роботі. Усі, запропоновані батькам вправи, були ними позитивно сприйняті.

Вправа «Випробування стосунків» наочно показала, що відбувається внаслідок певних дій батьків у кризових ситуаціях; виконання вправи «Презентація класу» спонукала батьків до аналізу характеристик учнівського колективу, де навчаються їхні діти; у ході проведення вправи «Лялька-мотанка» батьки виготовили «Ляльки-дзвіночки» як оберіг для своїх дітей. Тренінг закінчився виконанням вправи «Колаж» та презентацією колажів «Щаслива дитина» і «Щаслива родина».

У другій частині засідання методист ММЦ Огорілко І.М. обговорила з фахівцями психологічної служби питання про організацію додаткових курсів підвищення кваліфікації за формою навчання очною (денною) на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського для практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти м. Прилуки з 23 по 27 березня 2020 року.

Також учасники засідання були ознайомлені із результатами обласного етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології в новій школі» у номінації «Корекційно-розвиткові програми». Практичні психологи ЗЗСО і ЦТДЮ, соціальні педагоги ЗЗСО проаналізували можливість своєї участі у даному конкурсі у номінації «Розвивальні програми» у 2020-2021 навчальному році.