Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Засідання ММО практичних психологів ЗЗСО та ЦТДЮ

Posted 4 3 20

03 березня 2020 року на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбулося засідання міського методичного об'єднання практичних психологів закладів загальної середньої освіти та Центру творчості дітей та юнацтва.

У першій частині засідання практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ступенів   № 2 Олексенко С.В. провела тренінг для старшокласників «Моє майбутнє доросле життя». Практичний психолог, працюючи зі школярами, застосовувала компетентнісний підхід, адже усі вправи були побудовані таким чином, що учасники тренінгу не лише аналізували здібності, уміння та навички, якими вони володіють і які розвивають, а й обговорювали, яким чином усе це допоможе їм у дорослому житті.

Виконуючи вправу «Доросле життя», юнаки та дівчата говорили про рівень відповідальності у юнацькому та дорослому житті. Також старшокласники методом самооцінювання визначали показники на власній «шкалі дорослості». Олексенко С.В. надала учасникам тренінгу психологічні рекомендації щодо правил вибору професії.

Підсумком тренінгу було виготовлення та презентація колажу «Моє майбутнє доросле життя». Тренінг був проведений таким чином, що старшокласники, начебто розважаючись, говорили про дуже серйозні речі, пов’язані з їхнім життєвим та професійним майбутнім.

У другій частині засідання методист ММЦ Огорілко І.М. наголосила на дотриманні фахівцями психологічної служби у своїй діяльності наказу Міністерства освіти і науки України від 28.12.2019 року №1646 «Деякі питання реагування на випадки булінгу (цькування) та застосування заходів виховного впливу у закладах освіти».

Також піднімалися питання про узагальнення результатів проведення моніторингу рівня сформованості національно-патріотичних якостей учнів 11-х класів ЗЗСО та щодо підготовки інформації про здійснення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання та зниження рівня вживання психоактивних речовин за 2019-2020 навчальний рік.