Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Семінар щодо організації та проведення інституційного аудиту

Posted 23 1 20

22 січня 2019 року на базі Прилуцької гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна проведено семінар щодо організації та проведення інституційного аудиту у закладах загальної середньої освіти, державного нагляду (контролю) у закладах дошкільної та позашкільної освіти та розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти для директорів закладів загальної середньої освіти, директорів закладів дошкільної та позашкільної освіти м. Прилуки, працівників управління освіти Прилуцької міської ради.

У роботі семінару взяли участь, начальник управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області Маханькова Тетяна Михайлівна, заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту – Усік Ірина Анатоліївна, Шоколенко Любов Миколаївна завідувач сектору роботи з експертами. 

Під час відкриття семінару Світлана Чернякова завідувач міського методичного центру, підкреслила актуальність проблеми семінару, закцентувала увагу директорів на особливостях побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, на її складових та методичних аспектах щодо її організації.

Тетяна Михайлівна Маханькова та Ірина Анатоліївна Усік, ознайомили присутніх з механізмом проведення інституційного аудиту закладів освіти; з критеріями, індикаторами оцінювання освітніх і управлінських процесів закладу освіти та внутрішньої системи забезпечення якості освіти, зі змістом анкет для педагогів та батьків. Порекомендували керівникам закладів освіти посібник «Абетка для директора» Любов Миколаївна Шоколенко зупинилась на питанні сертифікації вчителів початкової освіти яка триватиме з 15 до 31 січня включно.

Вільний мікрофон” при підведенні підсумків семінару дав можливість його учасникам отримати відповіді на запитання щодо забезпечення якості освіти.