Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Участь у проєкті «Професійна майстерня вчителів»

Posted 20 1 20

У рамках заходів на підтримку реформи Нової української школи Міністерство освіти і науки України спільно з Британською Радою в Україні реалізують проєкт «Професійна майстерня вчителів».

15 – 16 січня 2020 року у м. Києві було проведено тренінг для вчителів англійської мови, які закінчили курс «TAGs facilitators» у серпні 2019 року.

Із Чернігівської області участь у даному заході взяли троє учителів англійської мови. Серед них – Каліш Вікторія, учитель Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 7 (ліцею № 7).

Фасилітатори, одним із яких є і Вікторія Каліш, мали змогу поділитися досвідом з організації заходів щодо свого професійного розвитку та створення груп професійної майстерності, проконсультуватися з тренерами щодо проблем, які виникають, та спланувати подальші дії. Саймон Етертон, регіональний керівник програм з англійської мови Британської Ради, високо оцінив проміжні результати проєкту. Оксана Коваленко, представник Міністерства освіти і науки України, висловила сподівання на подальшу взаємодію та подякувала за внесок у реформування школи у країні.

Під час заходу обговорювалися способи масової імплементації груп професійної майстерності вчителів у діяльність нової школи, зокрема поступове формування TAG-груп у закладах освіти з метою оновлення функціонування методичних об'єднань учителів, а також залучення методистів ОІППО до участі у проєкті з метою підтримки діяльності фасилітаторів та активного поширення позитивного досвіду роботи створених груп.

Вікторія Каліш протягом І семестру 2019-2020 навчального року уже провела шість занять із колегами, які є членами тренінгової групи професійної майстерності вчителів іноземної мови закладів загальної середньої освіти. Отримані знання та уміння будуть використані упродовж наступних тренінгів, які Вікторія проведе на весняних канікулах.