Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Педагогічні розсипи «В.О.Сухомлинського і освіта XXI століття» (до 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського) (день другий)

Posted 8 10 18

8 жовтня 2018 року на базі ДНЗ № 8, центру В.О.Сухомлинського м Прилуки відбулися Педагогічні розсипи «В.О.Сухомлинського і освіта XXI століття» (до 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського) (день другий) під назвою «Шлях до серця дитини».

На початку заходу, вихователь-методист Юлія Овчарик ознайомила присутніх з експозицією «Саморозвиток і самореалізація особистості педагога на засадах педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського» у Галереї духовності.

Директор закладу Олена Ляшенко презентувала досвід роботи ДНЗ № 8 щодо впровадження педагогічної спадщини видатного педагога В.О.Сухомлинського в освітній процес закладу.

Під час перегляду педагогічної вітальні «Василь Сухомлинський – штрихи до портрету» (керівник музичний Людмила Константиненко) присутні занурилися в нетрадиційні форми роботи, які передають життєвий та творчий шлях В.О.Сухомлинського, такі як: іммерсивний театр «На уроці Сухомлинського», танцьобайка «Жураваль і папуга» за методикою польського хореографа Давида Моджеєвського, галерея живих картин, театр тіней. У ході педагогічної вітальні були використані буктрейлери до казок Сухомлинського, танці, пісні та флешмоб «Лише у нас на Україні».

Цікавою та пізнавальною була «Філософсько-педагогічна мозаїка «Особистісно-орієнтовані стратегії педагогічної діяльності В.О.Сухомлинського»» від провідного наукового співробітника відділу психології праці Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих ім. Івана Зязюна НАПН України, кандидата психологічних наук, психотерапевта Зінаїда Становських.

Кандидат педагогічних наук, доцент, викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я.Франка Оксана Мельничук розповіла про технологічні аспекти виховання базових якостей особистості дошкільника в педагогічній спадщині В.О.Сухомлинського.

Наприкінці, присутні побували на презентації парціальної програми виховання дітей дошкільного віку на засадах педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського «Стежка до квітучого саду» та переглянули виставку дитячих робіт до творів видатного педагога.