Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Навчальний семінар-тренінг «Організація роботи з розв’язання проблем насильства в закладі освіти» для практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти та Центру творчості дітей таюнацтва (частина ІІ)

Posted 22 2 19

Відповідно до планів роботи навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області та міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій для практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти та Центру творчості дітей та юнацтва відбувся навчальний семінар-тренінг «Організація роботи з розв’язання проблем насильства в закладі освіти».

Навчання фахівців психологічної служби проходило в два етапи: 12 та 21 лютого 2019 року.

Семінар-тренінг провела методист навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецька Ірина Миколаївна.

21 лютого у другий день навчального тренінгу основна увага була зосереджена на алгоритмі попередження та припинення булінгу серед учнівської молоді, першій психологічній допомозі дитині після травматичної події.

Опрацювання теми проходило дуже активно, аналізувалися конкретні приклади та ситуації із реального шкільного життя. Виконання вправ «Розгніваний Павлик», «Два яблука», «Паперова людина», «Добрий тренер – злий тренер» супроводжувалося жвавим обговоренням. Учасники виготовили ляльку-мотанку та обговорили корекційні вправи, при виконанні яких можна її використовувати.

Для здійснення роботи з педагогами фахівці психологічної служби отримали презентаційні матеріали «Профілактика та подолання булінгу в освітньому закладі: теоретичний та практичний аспект».

По закінченню роботи усі учасники отримали свідоцтва, які підтверджують їхню фахову підготовку з організації роботи з розв’язання проблеми насильства в закладах освіти.