Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Козацький герць

Posted 22 2 19

21 лютого в спортивній залі Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна відбувся турнір з українських національних бойових мистецтв «Козацький герць ім. Валентина Бойка», присвячений річниці Революції Гідності. З вітальним словом до команд звернулись організатори змагань Опанасенко О.В. – начальник відділу сім'ї молоді та спорту, Гуляєва Т.М. – спеціаліст управління освіти, Зінченко Роман – голова ПМГО «Прилуцький козацький курінь ім. Івана Сірка». Привітали учасники змагань танцювальний колектив ЦТДЮ з танцем «З Україною у серці».

Турнір «Козацький герць» - є командним змаганням, який включає в себе 7 видів боротьби: “Вправний пластун”, “Коромисло”, “Герць на мішках”, “Козацький костурець”, “Пластунська переправа”, “Козацький чуприндир”, “Перенеси побратима”. У турнірі взяли участь учні усіх ЗЗСО віком 15-17 років та команда ПМГО «Прилуцький козацький курінь ім. Івана Сірка».

Заходи такого змісту мають на меті: виховання дітей та молоді у дусі відданості Батьківщині та українському народу через відродження національних і загальнолюдських духовних та моральних цінностей; пропагування та популяризація здорового способу життя; примноження слави Прилуччини, як краю славних воїнів та козаків.

Всі команди отримали солодкі подарунки від відділу сім'ї молоді та спорту Прилуцької міської ради. Призери нагороджені медалями та грамотами.

ІІІ місце – здобула команда ЗОШ І-ІІІ ст.№9;

ІІ місце – команда гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна;

І місце та перехідний кубок другий рік поспіль отримала гімназія №1 імені Георгія Вороного.