Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Екологічний форум ««Zero Waste School»

Posted 10 9 18

07 вересня в рамках реалізації учнівського проекту «За життя без сміття» в Прилуцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій відбувся екологічний форум «Zero Waste School», в якому взяли участь представники учнівського самоврядування , вчителі біології, екології, природознавства, заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організаторів закладів загальної середньої освіти міста. Захід був присвячений обговоренню актуальних проблем роздільного збору та утилізації побутових відходів.

З вітальним словом до учасників форуму звернувся директор СШ І-ІІІ ст.№6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій Колесник Олександр Васильович, який наголосив на важливості обговорення теми охорони довкілля. Присутній на форумі Головний спеціаліст з санітарно-екологічних питань Прилуцької міської ради Андрій Григорович Бойченко надав інформацію про екологічний стан міста та повідомив про наявність у місті восьми майданчиків для роздільного збору відходів та заплановане розширення їх мережі в наступному році. Андрій Григорович закликав молоде покоління до екологічної свідомості, залучення до такої суспільно-корисної справи як сортування відходів.

Наталя Миколаївна Скиба, вчитель основ здоров’я, координатор учнівського еко-проекту в школі №6, провела бесіду про сортування сміття як елемент кругової економіки. Учасники зібрання обговорили Національну Стратегію управління відходами, документ який запроваджує в Україні європейські принципи поводження з усіма видами сміття. Наталя Миколаївна пояснила важливість долучення до виконання даної Стратегії кожної людини, надала практичні поради за методикою Zero Waste, як уникати утворення сміття, як почати сортувати відходи і для чого це потрібно.

Організатори проекту «За життя без сміття», учні 9-А класу Юлія Овчаренко та Михайло Волошин поділилися досвідом участі у Всеукраїнському проекті Zero Waste School, та презентували свої напрацювання а рамках проекту.

Гапченко Людмила Миколаївна, методист міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради, підвела підсумки проведення екологічного форуму та зазначила, що надважливим завданням людини є збереження природи для наступних поколінь і закликала до активності під час проведення заключного етапу з реалізації проекту «Zero Waste School».

Організатори проекту запросили учнів, батьків, вчителів 14 вересня о 14 годині на запланований заключний етап проекту: загальноміський тренінг Zero Waste Day, який відбудеться в приміщенні актової зали Прилуцької міської ради. І для підтвердження своєї небайдужості до проблем довкілля долучитися до Всесвітнього Дня прибирання «World cleanup day» 15 вересня о 10 годині в будь-якій локації міста.