Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Святкування дня Дошкілля в ДНЗ № 2

Posted 29 9 18

Діяльність працівників ЗДО посідає особливе місце в педагогічній сфері, адже це перший вихователь маленької особистості, яка виходить у соціальний світ з під батьківської опіки перших років життя.

Тому саме від педагогів ЗДО залежить те, як дитина навчиться будувати стосунки з оточуючими, як буде розуміти закони довкілля, якими будуть її перші світоглядні уявлення.

У цьому році два свята відзначаються майже одноразово: день Дошкілля та сторіччя з дня народження В. Сухомлинського.

Ці дві події тісно пов’язані між собою. Адже видатний педагог все життя присвятив дітям.

В дошкільному закладі № 2 святкування відбулося 27 вересня. Літературно-музична композиція «Хай завжди в небі сонце світить, хай радіють усі на світі…» познайомила дітей з творчістю В.Сухомлинського, пройшлася його повчальними стежками казок.

Цікаві зустрічі підготувала і кафедра дошкільної та початкової освіти ЧОІППО.

25 вересня в ЧОІППО відбулися педагогічні зустрічі «Серце віддаю дітям» до сторіччя з дня народження В. Сухомлинського.

Педагогічні зустрічі розпочав Станіслав Пономаревський, завідувач кафедри педагогіки, дошкільної та початкової освіти, який ґрунтовно проаналізував концепцію гуманістичного виховання В.Сухомлинського та наголосив на однім із аспектів виховання - виховання здорової дитини.

З доповіддю у напрямі використання здоров’язбережувальних ідей В. Сухомлинського «Здоров’я кожної дитини – головна складова освітнього простору довкілля» виступила запрошена на семінар-практикум Світлана Половецька, вихователь-методист ЗДО № 2 санаторного типу з м. Прилуки. Вона ознайомила присутніх з виховними та оздоровлюючими проектами, які використовуються вже багато років у садочку і мають беззаперечний успіх, формами співпраці педагогів, дітей та батьків.

Зустріч відбулася цікавою та повчальною.