Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Міське методичне об’єднання вчителів-логопедів, вчителів-дефектологів та вихователів спеціальних груп

Posted 7 9 18

05.09.2018 року в навчально-виховному комплексі «Школа І ст. – дошкільний заклад № 15» пройшло настановче засідання міського методичного об’єднання вчителів-логопедів, вчителів-дефектологів та вихователів спеціальних груп, на якому методист міського методичного центру Зубко Т.А. проаналізувала готовність закладів дошкільної освіти до нового навчального року. Методист звернула увагу на зміст інструктивно-методичних рекомендацій МОН України для використання в освітньому процесі ЗДО, ведення ділової документації, створення мобільного та сучасного середовища в груповій кімнаті, співпрацю з батьками та просвітницьку роботу завдяки ЗМІ та ІКТ-технологій.

Учасники заходу обговорили порядок організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти. До дискусії долучилась директор ІРЦ Кабанець В.М., яка виступила з інформативно-методичним повідомленням про обстеження дітей із особливими освітніми потребами в умовах ІРЦ. Детально зупинилася на вимогах, щодо заповнення «Картки первинного психолого-педагогічного вивчення дитини». Ознайомила із графіком роботи спеціалістів ІРЦ.

Керівник ММО Періг Т.О., вчитель-логопед НВК №15, проконсультувала учасників з проблеми «Зв’язок розвитку дрібної моторики із загальним розвитком дитини» та обговорила план роботи ММО на 2018-2019 н.р.