Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Логопедичні читання на тему: «Інформаційно-комунікаційні технології в роботі вчителя-логопеда»

Posted 8 2 18

07 лютого 2018 року в ДНЗ №26 з метою підвищення фахового рівня спеціалістів ЗДО, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами, проходили логопедичні читання на тему: « Інформаційно-комунікаційні технології в роботі вчителя-логопеда».

Вовк Н.М. презентувала матеріали щодо використання відео уроків з розвитку фонетико-фонематичної, лексико-граматичної сторони мовлення, відео та аудіо матеріали для проведення логоритміки, артикуляційної та дихальної гімнастики, розвитку зв’язного мовлення у дітей, які мають порушення мовлення.

Огляд інтерактивних вправи з правильної артикуляції та постановки звуків, відео посібники відповідно до лексичних тем, добірка інтерактивних комп’ютерних корекційно-розвивальних посібників та завдань з навчання елементів грамоти справили позитивне враження на присутніх, так як вони є дидактично насиченими, естетичними, сучасними, емоційно-позитивно забарвленими, з музичним супроводом, і стануть у нагоді під час здійснення логокорекційній діяльності з дітьми.

Вчителі-логопеди спільно із завідувачем ПМПК Кабанець В.М. активно долучилися до обговорення наявних проблем щодо використання комп’ютерних технологій у щоденній роботі, а також проаналізували стан готовності дітей спеціальних груп до навчання в школі, особливо тих, які мають складні порушення.