Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

Posted 19 1 18

18.01.2018 року на базі Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Основними завданнями конкурсу-захисту є виявлення та підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання самостійності, наполегливості, вміння формувати і відстоювати власну думку.

У І етапі конкурсу-захисту взяло участь 45 учнів 8-11 класів із всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста та вихованці ЦТДЮ, які є членами гуртків ОКПНЗ « Чернігівська МАН учнівської молоді», що працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста Прилуки. Найбільше робіт представлено у відділенні літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства (10 робіт), а також у відділеннях хімії та біології (7 робіт), мовознавства (7 робіт), комп’ютерних наук (5 робіт).

Лідерами є учні ЗОШ І-ІІІ ст. №№ 7, 10 які представили по 7 робіт та гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна – 5 робіт. Члени журі 16 та 17 січня провели попереднє оцінювання робіт, під час якого враховували актуальність теми, наукову новизну та правильність оформлення роботи.

Цікавими є теми: Використання апітерапії в народній медицині, сучасні енергоефективні технології в школі, їх економічна обґрунтованість для місцевого бюджету, дослідження якості питного молока, значення фразеологізмів у сучасному україномовному просторі ЗМІ, їх функціональна роль на прикладі телепередач каналу «1+1».

Приємно відзначити, що ряд робіт носить краєзнавчий характер: роботи про екологічний стан міста, купальські традиції та лозоплетіння рідного краю, сучасні тенденції зміни клімату у м. Прилуки, про розвиток засобів зв’язку на Прилуччині, Прилуки у 80-х на початку 90-х р.р. XX ст.. Історія в особах.

Переможцями конкурсу визнано 31 учень (69 %) у двадцяти трьох секціях. Кращі результати показали учні ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 – 6 переможців, гімназії № 5 ім. Віктора Андрійовича Затолокіна – 5 переможців, по 4 переможці мають ЗОШ І-ІІІ № 10, ЗОШ № 14, по три переможці – СШ І-ІІІ ст. № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій та ЗОШ І-ІІІ ст. № 12, два переможці – гімназія № 1 імені Георгія Вороного. По одному переможцю мають ЗЗСО №№ 2, 3, 9, 13.