Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Засідання науково-методичної ради міського методичного центру

Posted 8 2 19

07 лютого 2019 року на базі Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 пройшло засідання науково-методичної ради міського методичного центру, на якому були розглянуті такі питання:

  1. Про стан виховної роботи в  Прилуцькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 14.
  2. Співпраця з Прилуцьким територіальним центром комплектування та соціальної підтримки та проведення показових занять з питань поліпшення навчально-матеріального забезпечення викладання предмету «Захист Вітчизни».
  3. Розгляд та погодження методичних рекомендацій педагогічних працівників міста.

Заступником директора з ВР Жанною Рудик було презентовано  систему виховної роботи школи, детально розкрито її мету, завдання та структуру. 

Юлія Кожукало, соціальний педагог, практичний психолог школи, ознайомила членів науково-методичної ради із соціально-психологічною службою та її роллю у виховній роботі школи.

Лариса Гуріненко, педагог-організатор валеологічного напрямку, презентувала досвід роботи з реалізації комплексної програми «Крок за кроком до здоров’я».

Ірина Щеголева, педагог-організатор, представила педагогам презентацію «Організація учнівського самоврядування в школі з урахуванням сучасних тенденцій суспільного розвитку».

Лілія Білоус, вчитель історії та права, класний керівник 6-А класу, керівник гуртка «З попелу забуття» поділилась досвідом роботи з організації національно-патріотичного виховання на уроках історії та права  в системі позаурочної роботи класного керівника та керівника гуртка.

Члени науково-методичної ради ознайомилась із роботою  та обладнанням кабінету ЛФК, якій працює в рамках міської цільової програми «Крок за кроком до здоров’я»  та зацікавились новою формою організації самоврядування  в школі «Республіка дім» – класні громади!»

Методист ММЦ Наталія Максименко розповіла про співпрацю управління освіти з Прилуцьким територіальним центром комплектування та соціальної підтримки та проведення спільних показових занять з питань поліпшення навчально-матеріального забезпечення викладання предмету «Захист Вітчизни», які щорічно затверджуються рішенням виконкому. Наголосила, що обов’язковими для юнаків 10-11 класів  є військово-польові збори, включаючи заняття з неповного розбирання та збирання автомата Калашникова під патронатом військовослужбовців ТЦК та СП. Також спільним заходом з Прилуцьким територіальним центром комплектування та соціальної підтримки  є щорічне  триденне таборування в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На науково-методичній раді було розглянуто та погоджено методичні рекомендації педагогічних працівників міста. Для  погодження  було подано  3 навчальні програми із ЦТДЮ, 21 методична рекомендація із ЗЗСО №№ 1, 5, 6, 7, 10,  ЗДО №№ 2, 11 та ЦТДЮ  із них 11 будуть направлені для розгляду науково-методичною радою ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.