Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Виїзна науково-методична рада Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного

Posted 26 10 17

25 жовтня 2017 року виїзна науково-методична рада Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного пройшла в Авторській школі О. А. Захаренка у селі Сахнівка Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Даний навчальний заклад відомий не тільки в області, Україні, а й за кордоном, тому що довгий час її очолював відомий педагог сучасності, заслужений учитель УРСР, народний учитель СРСР, академік АПН України О.А.Захаренко.Колектив школи невеликий – 17 педагогів, 22 особи обслуговуючого персоналу, навчається 88 учнів. Але площа всіх її навчальних приміщень становить 6325 м2, територія близько 5 га.

Згідно наказу МОН України від 01.02.2002 року № 61 загальноосвітній школі присвоєно статус Авторської школи О. А. Захаренка.

Нетрадиційне виїзне засідання членів науково-методичної ради гімназії в стінах Авторської школи тривало три години, але жоден з присутніх не помітив, як сплинув час. Педагоги поринули в комфортні умови школи майбутнього, яка існує вже 50 років на теренах нашої держави. В школі створені всі умови для всебічного і гармонійного розвитку особистості, забезпечення всіх її потреб. Директор школиРибалка Іван Леонідович особисто ознайомив всіх присутніх із особливостями даного закладу. Він наголосив, що в основу авторської школи покладено одвічні принципи шанування родини, бережливого ставлення до природи, любові до рідного краю, принцип взаємодопомоги, дружнього ставлення до оточення. Захоплюючою була і екскурсія по навчальному комплексу, який включає в себе 5 центрів:

- навчальний — входить 13 кабінетів, бібліотека, читальна зала, їдальня та службові примішення;

- виховний — музейний комплекс,планетарій, обсерваторія,виставочна зала та колекторна зала на 120 місць;

- блок молодших школярів з 1 по 4 класи;

- трудовий — входять спеціалізовані цехи:токарний, столярний, слюсарний, цех небезпечних станків, електроцех, швейний цех, цех кулінарії; теплиця, дослідні ділянки (0,7 га), міні-тракторний парк, шкільний дендропарк;

- спортивний — стадіон, баскетбольний, волейбольний, тренажерний майданчики, спортивна зала площею 258 м2, зимовий плавальний басейн розміром 8 х 25 м,атракціони «Сонечко», «Дзвоник», «Качелі» та ін.

Учні школи ознайомили педагогів гімназії з експозиціями музейного комплексузали історії села в стародавні часи, довоєнний період, в період Великої Вітчизняної війни, село і сучасність. Неповторне враження на вчителів гімназії справив і музей Народного вчителя О.А.Захаренка.

Присутні оглянули виставку дитячих робіт різнопрофільних гуртків, які працюють в школі, щоб учні були високорозвиненими особистостями. Особливою гордістю школи є хореографічний ансамбль «Зорецвіт», що постійно посідає призові місця на Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях та конкурсах. Учнівським та педагогічним колективом видається шкільна багатотиражка «Дівочі гори» та працює шкільна телерадіостудія «Сахнівка», яка дозволяє щодня транслювати шкільні телепередачі в радіусі 15 км на навколишні села.

Починаючи із 2003 року, на базі школи в травні місяці проходять традиційні Всеукраїнські педагогічні читання, в яких беруть участь провідні академіки АПН України, представники всіх областей, видатні педагоги. Крім того, на базі школи проводяться районні зльоти юних добротворців, адже основним гаслом академіка О.А.Захаренка були слова «Поспішайте робити добро людям!»

В Авторській школі О. А. Захаренка кожна дитина – це індівідуальність, яка вміє навчатися впро-довж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді. Хіба це не є реалізація концепції «Нової української школи» в дії?!