Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

У Міністерстві освіти і науки України урочисто нагородили психологів та соціальних педагогів

Posted 22 5 19

Практичний психолог гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Садова Інна Вікторівна взяла участь у підсумковій науково-практичній конференції за результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» у номінації «Профілактичні програми», яка відбулася 21 травня 2019 року в актовій залі Міністерства освіти і науки України. Інна Вікторівна була запрошена як один із переможців даного конкурсу серед практичних психологів (ІІІ місце).

Привітав учасників зібрання Перший заступник Міністра Павло Хобзей, який наголосив, що сучасна освіта неможлива без психологічного супроводу та звернув увагу на вчителя, на якому тримається вся освітня реформа.

Багато теплих слів до учасників конференції було сказано Юрієм Завалевським, в.о. директора ДНУ «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти», який подякував за таку нелегку, але вкрай важливу працю практичного психолога та соціального педагога.

Ольга Флярковська, кандидат педагогічних наук, начальник відділу ДНУ «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти», обговорила питання сучасного стану психологічної служби в України, її проблеми та перспективи розвитку.

Віталій Панок, доктор психологічних наук, професор, директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, привітав колег з Днем психолога, що нещодавно минув та у своїй промові звернув увагу на те, що у цій сфері працюють найбільш віддані люди, які багато роблять для піднесення психологічної служби до того рівня, що вона заслуговує. А проведений конкурс заслуговує на те, щоб його згадали у всіх ЗМІ.

У роботі наукового зібрання також взяли участь Лариса Самсонова, керівник експертної групи з питань інклюзивної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН України та Ніна Березіна, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та психологічного супроводу.

Церемонія нагородження переможців відбулася за участю Першого заступника Міністра Павла Хобзея та Юрія Завалевського, в.о. директора ДНУ «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти».

Приємною новиною для переможців стало, що подані ними на конкурс програми отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Усі переможці презентували свої роботи.

Цікавою та насиченою була доповідь Інни Вікторівни Садової, практичного психолога Прилуцької гімназії № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради Чернігівської області, на тему «Психологічний театр як інтерактивний метод профілактики відхилень в особистісному розвитку та поведінці учнів».

Всі учасники Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» нагороджені Подяками ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» керівників.

Всі роботи учасників конкурсу розміщено в журналі «Шкільний світ».

Також переглянути Програми можна на сайті ІМЗО.