Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Семінар-практикум «Інноваційні підходи в організації науково-дослідницької діяльності учнів-членів МАН»

Posted 12 10 17

11 жовтня 201року на базі Прилуцької спеціалізованої школи № 6 з поглибленим вивченням технологій відбувся семінар-практикум «Інноваційні підходи в організації навчально-дослідницької діяльності учнів-членів МАН» в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Відкрита освітня лабораторія» за підтримки Національного центру «Мала академія наук України». На заході були присутні учнів-члени гуртків обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська МАН учнівської молоді», які працюють в місті Прилуки, керівники цих гуртків, учні 8-11 класів які цікавляться природничо-математичними дисциплінами та вчителі природничо-математичних дисциплін загальноосвітніх навчальних закладів міста.

З вітальним словом виступила Чернякова Світлана Миколаївна, завідувач міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради.

Інтерактивну лекцією з демонстрацією експериментів «Сучасні матеріали та новітні технології у повсякденному житті, науці, виробництві» прочитав Петро Іванович Лобода, член-кореспондент НАН України, декан інженерно-фізичного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», доктор технічних наук, професор.

Дослідницький практикум для учнів з використання сучасних цифрових лабораторій для організації дослідницької діяльності «Науковий метод в експериментальних дослідженнях та нова вимірювальна техніка» провів Чернецький Ігор Станіславович – завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань НЦ «МАНУ», кандидат педагогічних наук, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація вчителів фізики «Шлях освіти – ХХІ»».

Також Ігор Станіславович провів практичне заняття для вчителів природничих дисциплін «Науковий метод в експериментальних дослідженнях та нова вимірювальна техніка» Протягом якого презентував нові світові тенденції розвитку дослідницької діяльності з використанням сучасних вимірювальних комплексів та методики виконання навчально-дослідницьких робіт з дисциплін природничої освітньої галузі, напрацьовані науковими співробітниками НЦ «МАНУ».

Учні та вчителі ознайомились із приладною базою міжпредметного лабораторного комплексу НЦ МАНУ «МАНлаб» в контексті його використання при проведенні навчальних та наукових досліджень учнями Малої академії наук України (Лабораторія МАНЛаб).

Захід викликав жваве спілкування та обговорення піднятих проблем, дискусії між гостями, учнями та вчителями, шквал емоцій. Експерименти та досліди були настільки цікавими, що учні та вчителі змогли уявити себе в ролі науковців.