Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Презентація посібника «Автономія як шлях до ефективного менеджменту школи»

Posted 16 7 20

13 липня 2020 року Шведсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» презентував посібник «Автономія як шлях до ефективного менеджменту школи», в якому викладені методики впровадження освітньої, кадрової, організаційної автономії у школах та здійснення ефективного менеджменту.

Як зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, що завдяки автономії закладів освіти відбудеться підвищення рівня управління діяльністю закладу, і як наслідок, зросте ефективність надання освітніх послуг. Переведення шкіл до автономного існування передбачає впровадження ряду заходів академічного, організаційного, кадрового і фінансового напрямку. Для реалізації проекту необхідно забезпечити належну підготовку і чітке виконання норм чинного законодавства.

У посібнику представлені дієві методики, практичні рекомендації, відповіді на актуальні питання щодо успішності реалізації автономії в закладах освіти, впровадження сучасних методів освітнього процесу та самостійного ухвалювання рішень. Видання рекомендовано для керівників органів управління освітою місцевих рад, районних і обласних адміністрацій, фахівців інститутів післядипломної педагогічної освіти та методичних служб.

Кожний самостійний розділ посібника присвячений організаційній, фінансовій, кадровій та академічній автономії. Окремо виділено тему про особливості роботи піклувальних рад. Оскільки посібник був розроблений на основі міжнародного досвіду, в ньому міститься розділ про автономію шкіл у різних європейських країнах.Ознайомитись із посібником “Автономія як шлях до ефективного менеджменту школи” і завантажити його можна за посиланням.