Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Опрацювання нової редакції Освітньої програми для дітей від 2 до 7 років «Дитина»

Posted 16 9 20

15.09.2020 року відбулася нарада для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти міста та педагогів «Академії дошкільних наук» Центру творчості дітей та юнацтва Прилуцької міської ради. В ході наради були обговорені питання організації освітньої діяльності в дошкільних закладах за вимогами нової редакції Освітньої програми для дітей від 2 до 7 років «Дитина» (Програму рекомендовано Міністерством освіти і науки України (лист МОН України № 1 /11-4960 від 23.07.2020 р.).

Авторський колектив науковців Київського університету імені Бориса Грінченка вніс зміни в структуризацію змісту Освітньої програми для дітей від 2 до 7 років «Дитина», звернувши увагу на психологічний супровід покоління «Альфа», на ранню інтелектуалізації дітей за рахунок розвитку інформаційно-комунікаційних технологій, забезпечив наступність дошкільної освіти та вимог освітньої реформи «Нової української школи».

Зміст освітньої програми з дітьми структурований за принципом інваріантності та варіативності. Він дає змогу відійти від традиційної системи занять, цим самим уможливлює інтеграцію різних видів діяльності.

Учасники заходу отримали від методиста міського методичного центру Зубко Тетяни методичні рекомендації щодо організації освітньої діяльності ЗДО за оновленою освітньою програмою для дітей від 2 до 7 років «ДИТИНА», обговорили новведення програми та внесли зміни до річних планів ЗДО.

Засідання проходило на свіжому повітрі, з урахуванням всіх карантинних вимог.