Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Навчальний семінар-тренінг «Організація роботи з розв’язання проблем насильства в закладі освіти» для практичних психологів і соціальних педагогів ЗЗСО та ЦТДЮ

Posted 14 2 19

Відповідно до планів роботи навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області та міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради 12 лютого 2019 року на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій для практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти та Центру творчості дітей та юнацтва відбувся навчальний семінар-тренінг «Організація роботи з розв’язання проблем насильства в закладі освіти» (частина І).

Семінар-тренінг провела методист навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Лісовецька Ірина Миколаївна.

Протягом тренінгу розглядалися питання проявів насильства в освітньому закладі; причини, індикатори та наслідки насильства; визначалися наслідки ігнорування цієї проблеми для учасників освітнього процесу.

Учасниками тренінгу визначено місце дорослого у розв’язанні проблеми насильства в дитячому середовищі, напрацьовані варіанти дій щодо попередження цього явища в освітньому закладі. Особливу увагу було акцентовано на виконанні вправи «Узи співпраці», в ході якої об’єднані у чотири групи фахівці психологічної служби презентували своє бачення функцій адміністрації, вчителів, соціальних педагогів та практичних психологів щодо попередження насильства серед дітей.

Від Лісовецької Ірини Миколаївни для практичного використання учасники навчального семінару-тренінгу отримали методичні матеріали, зокрема навчально-методичний посібник «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в школі» та рекомендації по складанню плану заходів щодо профілактики насильства в закладі освіти.

21 лютого 2019 року буде проведено частину ІІ даного семінару-тренінгу. Основна увага буде зосереджена на алгоритмі попередження та припинення булінгу серед учнівської молоді, першій психологічній допомозі дитині після травматичної події.

Міський методичний центр управління освіти висловлює слова подяки адміністрації спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій в особі директора Колесника Олександра Васильовича за надану можливість та створення комфортних умов на базі школи для проведення навчального семінару-тренінгу для практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО та ЦТДЮ.